Over Ons

Inmiddels 21 jaar geleden, anno 1998, ben ik, Peter van Gorp, begonnen met de teelt van haagconiferen op een perceel dat ik destijds pachtte van m’n ouders. Voorheen was dit perceel in gebruik ten behoeve van het gemengd veehouderijbedrijf van m’n ouders. Dit perceel van 4 ha. kwam braak te liggen nadat mijn vader stopte met het agrarisch bedrijf hetgeen voor mij een mogelijkheid was om hiermee wat te gaan doen.

Aanvankelijk werd de kwekerij door mij gerund in m’n vrije tijd, de avonduren en weekenden naast mijn dagelijks werk in loondienst als projectleider/opzichter bij diverse werktuigbouwkundige bedrijven. Door in te spelen op de aanhoudende vraag naar coniferen vanuit de buitenlandse bouw- en tuincentra zijn we flink gegroeid en hebben we ons arsenaal in de loop der jaren flink uitgebreid. Inmiddels is het teeltoppervlak ruim verdubbelt naar 10 ha met in totaal ca. 200.000 vollegronds coniferen op jaarbasis leverbaar middels eigen teelt en tevens inkoop bij collega kwekerijbedrijven.

   Coniferen verzendklaar  foto1 homepage  laurier-foto site

Het volgende wordt door ons gekweekt:

  • Thuja occidentalis Brabant
  • Thuja occidentalis Smaragd
  • Chamaecyparis law. Columnaris
  • Prunus laurocerasus Novita
  • Prunus laurocerasus Rotundifolia
  • Prunus laurocerasus Caucasica
  • Taxus Baccata
  • Buxus struikvorm
  • Buxus Bolvorm

foto_05 Columnaris in het veld Laden van coniferen Buxusbollen in het veld

De kwekerij onderscheidt zich vooral door:

Hoge selectiecriteria bij sortering. Snelle en complete levering Planten, die door het kweken op onze brabantse zandgronden een stevig en goed wortelstelsel hebben, wat een goede hergroei tot gevolg heeft. Kwalitatief hoogwaardige planten tegen redelijke prijzen.

De kwekerij richt zich voornamelijk op buitenlandse afzet, groothandelaren, exporteurs en tuincentra, daarnaast is tevens levering aan particulieren mogelijk middels deze website.

Wij kunnen altijd uw bestelde bomen en planten bezorgen. Afhankelijk van wat u bestelt, hoeveel en de afstand die wij moeten overbruggen brengen wij bezorgkosten in rekening.

Het is tevens mogelijk het beplanten te laten uitvoeren door ons. U kunt bij uw offerte aanvraag dit kenbaar maken door bij ‘opmerkingen’ dit te vermelden.